Tulevat tapahtumat, teemaviikot ja parhaat tarjoukset suoraan sinulle.


Seuraa meitä

Raaka-aineita läheltä

Kerttulin lähiruokatuottajat tulevat Sodankylästä ja sen lähikunnista Kemijärveltä sekä Rovaniemeltä.

Pororaaka-aineet toimittaa meille omasta karjastaan poromies Juhani Maijala Oraniemen paliskunnasta. Hän on toimittanut Kerttulin poronlihat yrityksen perustamisesta alkaen.  Juhani asuu perheensä kanssa Orajärven kylässä noin 35km Luostolta. Poronkäristys on Kerttulin suosikkituote. Sitä paistetaan n. 1200kg vuodessa.

Vihannekset sekä juurekset meille toimittaa Lapinkrassi Rovaniemeltä. Kauden marjat sekä sienet Kerttulille poimii sodankyläläinen eräkävijä Arvo Väyrynen. Kerttulissa käytetään hillaa jälkiruoka-annoksiin sesonkina n. 120kg.

Kerttuliin kaikki perunat ja puikulaperunat toimittaa Kemijärveltä Jari Kiemunki. Hänen kanssaan Kerttuli on tehnyt yhteistyötä myös ravintolan perustamisesta alkaen. 

Villiyrtit meille toimittaa eri poimijat Sodankylä-Kemijärvi alueelta. Suosituin villiyrttiannos Kertulissa on Maarianheinä Créme Brûlée sekä Metsäneidon juoma. Kerttu itse on käynyt myös villiyrttikurssin yhdessä Kerttulin kokki Sanna Hautaniemen kanssa. Kouluttajana toimi suomalainen villiyrttiguru Sami Tallberg.



Seuraa meitä


Tulevat tapahtumat, teemaviikot ja parhaat tarjoukset suoraan sinulle.


Seuraa meitä