Tulevat tapahtumat, teemaviikot ja parhaat tarjoukset suoraan sinulle.


Seuraa meitä

Valkoviinit

 

Bellingham Chenin Blanc Viognier          34 €     16cl 7,05 €

DGB

Etelä-Afrikka, Western Cape       


Rypäleet: Chenin Blanc, Viognier.

 

Tuoksussa trooppista mehevää hedelmäisyyttä, hieman kukkaisuutta, raikas ja makeaa mausteisuutta. Maku on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen. Pirteä hapokkuus tekee viinistä erittäin miellyttävän. Aromeissa on mausteisuutta ja kukkaisuutta.

Ruokasuositus: Etanat, jääkellarinlohi, rautu, lohi; runsaan hedelmäisen valkoviinin aromit ja pirteä hapokkuus toimivat monille kaloille ja myös etanat saavat tästä viinistä tasapainottavan parin.

 

 

 

 

Tempus Two Varietal Chardonnay          34 €     16cl 7,05

Tempus Two Winery

Australia, New South Wales, Cowra Valley


Rypäleet: Chardonnay 100%.

 

Tuoksu: Kuiva, intensiivinen, raikkaan hedelmäinen. Runsas maku, jota tasapainottaa sitrusmainen hapokkuus. Aromeissa raikasta persikkaa ja nektariinia sekä ranskalaisen  tammen tuomaa mausteisuutta

 

Ruokasuositus: Viini sopii hyvin linturuokien, keittojen, salaattien, sieniruokien ja erilaisten kalaruokien seuraksi.

 

 

 

 

Namorío Albariño          43 €     16cl 9,15 €                                                                                        

Valdamor

Espanja, DO Rias Baixas


Rypäleet: Albariño 100%.

 

Viini tulee Espanjan luoteiskulmasta, läheltä Portugalia, Rias Baixasin alueelta, missä ilmasto on melko leuto. Näin se säilyttääkin viinissä kevyen rakenteen ja hyvän hedelmäisyyden. Viini on kuiva, hedelmäinen, aromaattinen,  runsas, mineraalinen ja tasapainoinen. Aromeissa vaaleaa melonia, persikkaa, kukkaisuutta.

 

Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruoat.

 

 

 

 

Dourthe No 1 Blanc          34 €     16cl 7,05  

Dourthe Vins Vignobles

Ranska, AC Bordeaux


Rypäleet: Sauvignon Blanc 100%.

 

Viini on tuoksultaan erittäin raikas, puhdas, aromikas ja elegantti. Sen intensiivisistä aromeista löytyy valkoherukkaa, ruohoa ja mineraalisuutta. Hapokkuus on erittäin raikas, valmistuksessa ei ole käytetty tammea. Denis Dubourdieu ontämän valkoviinin takana ja juuri hän on kehittänyt valkoviinien kohdalla kuorikontaktimaseraation ensimmäisenä Ranskassa. Tässä menetelmässä rypäleiden kuoret saavat olla poikkeuksellisesti mukana viininteon alkuvaiheissa. Erityisesti Sauvignon Blancin kohdalla tämä on hieno keksintö, koska tässä lajikkeessa parhaimmat aromit sijaitsevat juuri kuoren välittömässä läheisyydessä, joten viinin aromikkuus on erinomainen.

 

Ruokasuositus: Rautu, lohikeitto, jääkellarinlohi; viinin raikas hapokkuus ja herkkä mineraalisuus toimii kaloille, erityisesti se tasapainottaa runsaiden kastikkeiden olemusta.

 

 

 

 

Villa Maria Private Bin Riesling          43 €     16cl 9,15 €

Villa Maria Estate

Uusi-Seelanti, Marlborough

 

Rypäleet: Riesling 100%.

 

Tuoksussa makeaa hedelmäisyyttä, kypsää limemäistä sitrusaromia ja keväisiä kukkia. Viini on puolikuiva, intensiivisen aromaattinen, aromeissa limenkuorta, verigreippiä, yrttisyyttä, hieno pirteä hapokkuus tasapainottaa viinin jäännössokeria (9g/l). Pitkä maku.

Ruokasuositus: Kerttulinlautanen, jääkellarinlohi, etanat, rautu, lohi; todella monikäyttöinen viini, joka pienen jäännössokerinsa puolesta sopii myös haasteellisimmillekin raaka-aineille ja viinin pieni makeus myös tuo persoonallisen vivahteen makukokonaisuuteen.

 
Seuraa meitä


Tulevat tapahtumat, teemaviikot ja parhaat tarjoukset suoraan sinulle.


Seuraa meitä